How To Deal With Curls

Krullen: de één kan er geen genoeg van krijgen en de ander zit te smeken om ander haar. Ik? Ik zit er een beetje tussen in. Vroeger, dan spreek ik over zes à zeven jaar terug, wilde ik niets anders dan stijl haar. Nu, zes à zeven jaar later, ben ik best dankbaar voor mijn haar. Het is lekker vol, je kan er best veel mee en het blijft meestal goed zitten. Tuurlijk zitten er nadelen aan, maar hé ieder voordeel kent zijn nadeel toch? Ik merk dat krullenbollen altijd dezelfde soort vragen krijgen. Zo af en toe is het om gek van te worden, haha. Ach, alleen maar aardig bedoelt! In dit artikel lees je de meest, grappige, idiote en leukste vragen die vaak aan een krullebol worden gesteld.

”Borstel jij je haar wel eens?”
 
Uhh ja tuurlijk borstel ik mijn haar wel eens, alleen niet heel grondig. Wanneer mijn haar droog is ga  ik er ligt met de Tangle Teezer door heen, zodat het een beetje fatsoenlijk lijkt en geen ‘zo, die is net uit bed gestapt’  kapsel. Als ik het met droog haar helemaal grondig ga door borstelen blijft er geen krul meer over en staat mijn haar zo wijd dat het er niet meer uit ziet. Na het douchen borstel ik het wel grondig door, maar na twee minuten later ongeveer zit er alweer een knoopje in. Ach, het gaat om het idee en zo is het leven nou eenmaal met krullen.
”Was je iedere dag je haar?”
 
Nee absoluut niet, mijn bos haar kan niet eens iedere dag nat worden anders gaat het nog meer pluizen dan dat het al doet haha. Omdat ik het niet iedere dag was, bekend het niet dat ik vies haar heb. Ik was het om de dag en dit is voor mij prima en dat geldt voor elk haartype natuurlijk. Een aantal jaren terug ging ik wel elke dag met mijn haar onder de kraan zodat het nat werd en het beter zou gaan zitten. Dit is totaal pure onzin, het werd er alleen maar erger door, het zat totaal niet en droogde verkeerd op, net zoals met regen. Achja, van fouten leer je, haha.
 
”Gebruik je elke week conditioner of een masker?”
 
Een masker gebruik ik één keer per week, namelijk het Andrélon Oil & Care 1 minuut masker. Kan je lekker snel weer uitspoelen en werkt erg effectief! Een conditioner gebruik ik wat minder vaak meestal in een weekend wanneer ik een uitje heb of iets dergelijks dat ik wil dat mijn haren er ook stralend uitzien. Bij mij werkt een masker beter dan een conditioner qua uitdroging dus daarom gebruik ik meer maskers dan conditioners.
”Welke producten gebruik je om je haar te verzorgen?”
 
Heb je even, haha? Het is namelijk een behoorlijke lijst. Een dikke bos krullen heeft natuurlijk ook goed onderhoud nodig. Er is maar één product wat ik dagelijks gebruik namelijk: Syoss Beauty Elixir Absolute Oil, een geweldige olie dat mijn haar heel goed voed en niet laat uitdrogen. Voor onder de douche gebruik ik dus één keer in de week het Andrélon Oil & Care 1 minuut maskertje of de Guhl Deep Butter masker, de geur hiervan is verrukkelijk en blijf je heel lang ruiken! Zo af en toe gebruik ik een conditioner van de Andrélon Oil & Care lijn, hier gebruik ik ook altijd de shampoo van. Na het douchen smeer ik een pompje Andrélon Perfecte Krul door mijn haren, spray ik wat L’oréal Paris Studia Silk & Gloss Spray voor krullen in mijn haar, zodat de krullen alle weersomstandigheden aan kunnen. In de puntjes smeer ik een beetje van de John Frieda Brilliant Brunette Liquid Schinet, dit zorgt voor een mooie subtiele glans.
 
”Stijl jij je haar?”
 
Nee ik stijl mijn haren niet, het werkt gewoon niet. Nou moet ik toegeven dat ik het ook niet heel vaak geprobeerd heb. Alleen wanneer ik het probeer ben ik twee uur lang, als het niet meer is, bezig met mijn haren te stijlen en binnen een halfuur zit de krul er al weer in: zonde van mijn tijd dus.
 
”Lukt het wel om je haar in een hoge staart te krijgen?”
 
Een hoge staart lukt voor even, maar doordat mijn haar zwaar is en ik er soms zelfs hoofdpijn van kan krijgen, houdt een hoge staart het ook meestal niet lang vol. Het elastiekje is er ook te slap voor en vind het persoonlijk bij mijzelf ook niet heel mooi staan, dus vind het ook niet heel erg, haha.
 
”Je haar zit toch altijd in één keer goed?”
 
Oh! Dat zou geweldig zijn als dat zo was! Maar helaas ik moet je echt teleurstellen, het zit niet altijd in één keer goed. Het zit wel snel goed omdat krullen ook stug zijn en dus beter blijven zitten. Echt een voordeel van mijn haar 😀
 
”Ga je slapen met nat haar?”
 
Ja ik slaap met nat haar, alleen niet helemaal los. Ik heb namelijk een trucje: ik gebruik een haarband. De haarband trek ik over mijn hoofd, als een soort van zweetband, wanneer ik mijn haar los heb. Dan verdeel ik mijn haar in vier plukken en alle vier de plukken draai rond, zodat het een ‘pijp’ wordt, deze ‘pijp’ draai ik om de haarband heen. Het perfecte krul middeltje en de wonder olie zitten al in mijn haar, wanneer het is ingedraaid nog wat haarspray en ga ik heerlijk slapen en wordt ik de volgende dag wakker mét krullen zónder pluis. Joepie! Dit doe ik niet elke dag, alleen na het douchen en wanneer ik er zin in  heb, ook al kost het weinig tijd ik vind het soms niet heel fijn slapen omdat het dan zo tocht in mijn nek, ja ik weet het ik ben echt een kou-kleum haha.
Dit waren de vragen die het meest voorkomen, heb jij nog vragen die jij vaak gesteld krijgt als krullebol of met stijl haar, zet die dan in de reactie hieronder!
Bedankt voor het lezen!
Liefs,
Manon


2 Comments

  • Reply Petra 5 februari 2015 at 20:01

    leuk artikel en heel herkenbaar, een van de vragen die ik vaak krijg is of ze wel echt van mijzelf zijn…

  • Reply 4.Balou 8 februari 2015 at 08:07

    Erg leuk om te lezen. Ik moet zeggen dat mijn krullen redelijk hanteerbaar zijn maar soms heb je van die dagen 'pff'….

  • Leave a Reply