Personal: Nieuwe baan!


Een keertje wat anders dan anders, namelijk een persoonlijk berichtje. Jullie lezen wel al mij artikelen maar weten eigenlijk bijna niet wat ik in het dagelijks leven doe. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk om een ‘band’ op te bouwen met mijn volgers. In dit artikel lezen jullie over een nieuwe uitdaging in mijn leven, spannend!

Eigenlijk was de mysterieuze inleiding helemaal niet nodig want de titel heeft het eigenlijk al verklapt. Ik heb een nieuwe baan! Nu denken jullie vast: maar wat was je vorige baan dan? Ik heb twee jaar lang bij de Hema gewerkt, wat ik super leuk vond om te doen. Ik begon in de winkel en kassa en stond vooral op de kledingafdeling. Later mocht ik ook dingen in het magazijn doen, zoals de nieuwe vracht uitpakken en op orde hangen en in de winkel hangen etc. Na een jaar bij de Hema gewerkt te hebben ben ik begonnen op consumptie. Consumptie is het gebak, brood en vleeswaren. Dit was zo leuk om te doen en ik heb er heel veel van geleerd. Vlees snijden, brood snijden, gebak inpakken. Maar ook soorten vlees, wat is het verschil etc.? Het enige nadeel van op consumptie staan is het vroege opstaan, je begint namelijk al om 7:45 om de bestellingen van gebak klaar te zetten, vlees snijden en brood snijden en alles wat daar bij komt kijken.


De Hema is een hele leuke winkel, niet alleen om in rond te kijken maar ook om in te werken. Vooral als eerste bijbaantje, wat voor mij ook het geval was. Het is een hele goede basis. Je leert met klanten omgaan, natuurlijk wel de leuke en minder leuke kanten daarvan. Maar dat hoort erbij. Mijn collega’s waren echt super! Dat ga ik het meest missen van dit alles denk ik. Ik ging er altijd met plezier heen en met een heel fijn gevoel weer naar huis en dat elk weekend, twee jaar lang. Wow.

Over mijn nieuwe uitdaging ben ik ook super enthousiast. Heb ik jullie al een beetje nieuwsgierig gemaakt over wat mijn nieuwe bijbaan wordt? Vast wel! Laat ik jullie maar niet langer in spanning houden: ik ga werken op de herenafdeling van een 4000 vierkante meter grote kledingwinkel. Super leuk he?! Vooral een herenafdeling lijkt mij super leuk om te doen, mannen zijn heel anders dan vrouwen en juist dat verschil vooral met winkelen vind ik fijn en ik denk dat ik daar goed op in kan spelen. De kledingwinkel ligt in De Wijk, 5 km van mijn woonplaats vandaan. Ik ga werken met merken zoals Jack and Jones, G-star, Scoth & Soda, Superdry, Tommy Hilfiger en PME Legend. Heel erg spannend maar super leuk! Ik hield me altijd al bezig met kleding en vind het contact met klanten  super leuk. 

Waarom ik wilde stoppen bij de Hema? Het is niet zo dat ik het per sé wou, maar deze baan kwam ineens op mijn pad. En van de één op de andere dag moest ik ontslag indienen wat ik best wel lastig vond om te doen als ik eerlijk ben. Maar het is mij gelukt! 5 december is mijn laatste dag bij de Hema en 6 december begin ik meteen bij mijn nieuwe baan. Ik heb er super veel zin in! Het zal even wennen zijn, maar dat is logisch. Kom maar op!

Ik hoop dat jullie dit ook eens leuk vonden om te lezen. Ben jij nou benieuwd hoe je een sollicitatiegesprek het beste moet aanpakken of hoe je het beste opzoek kan gaan naar een nieuwe baan, laat het even weten! Het lijkt mij namelijk super leuk om een artikel over te schrijven! 

Liefs, Manon

12 Comments

 • Reply Inge | blogboutique 1 december 2014 at 07:33

  Wat leuk! Klinkt echt mega goed! Succes met je nieuwe uitdaging!

 • Reply Marion 1 december 2014 at 07:34

  Gefeliciteerd! Lijkt me ook best moeilijk om ergens ontslag te nemen waar je met zoveel plezier werkt. Maar top dat je het gedaan hebt! Heel veel succes met je nieuwe baan!

 • Reply Mariëlle M. 1 december 2014 at 07:51

  Gefeliciteerd 🙂 Ik heb ook ontslag genomen bij de hema haha!

 • Reply Lovely Lonnie 1 december 2014 at 08:05

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan, nieuwe uitdagingen zijn goed. Heel veel plezier bij je nieuwe baan.

 • Reply Sans Life 1 december 2014 at 15:25

  Leuk! Veel plezier! De herenafdelingen zijn altijd super netjes haha

 • Reply Manon Loves 1 december 2014 at 18:38

  Dankjewel Inge! Ik heb er ook super veel zin in! 🙂

 • Reply Manon Loves 1 december 2014 at 18:39

  Dankjewel <3 Het was ook heel lastig maar doordat je het hebt gedaan ben je toch weer een stapje wijzer!

 • Reply Manon Loves 1 december 2014 at 18:40

  Dankjewel! Wat toevallig, haha

 • Reply Manon Loves 1 december 2014 at 18:40

  Dankjewel meid! Je hebt ook helemaal gelijk!

 • Reply Manon Loves 1 december 2014 at 18:41

  Dankjewel! Haha ja dat klopt, maar mannen vragen meestal meteen haha

 • Reply Kim Buining 1 december 2014 at 20:44

  Oh dat klinkt als een onwijs leuke baan! Wat goed dat je een nieuwe uitdaging aan durft te gaan. Veel succes!

 • Reply esther geertsma 2 december 2014 at 20:14

  Super leuk Manon! Ik denk dat je het er kei leuk gaat vinden<3

 • Leave a Reply